Beschrijving

Wonen in een negentiende eeuwse woning met energielabel A: het kán! 

Wauw! Een bijzondere woning als deze kom je maar zelden tegen. Achter de gevel van dit in 1867 gebouwde pand schuilt een prachtige woning met een woonoppervlak van maar liefst 335 m². There’s more than meets the eye, zullen we maar zeggen! 

Het huis bestaat uit een voor- en achterhuis. In het achterhuis wordt geleefd: hier is een prachtige woonkeuken gerealiseerd en de verdieping telt maar liefst vijf ruime slaapkamers. Aan de voorkant bevinden zich werkruimten. De huidige bewoners hebben de woning sinds 2017 flink verduurzaamd, zodanig dat deze inmiddels energielabel A heeft! De woning is onder andere geheel na-geïsoleerd en er zijn 42 zonnepanelen, een warmtepomp en nieuwe kozijnen met HR glas geplaatst. 

Je vindt dit woonhuis aan de Voorstraat, in het centrum van Asperen. De woning telt verder twee keukens, twee badkamers, een binnentuin, dakterras, achtertuin, meerdere garageboxen en een dubbele carport. 

Wij adviseren u de brochure van deze woning te downloaden van onze website www.muttersmakelaars.nl 
In deze brochure treft u uitgebreide informatie met extra foto's evenals plattegronden en kadastrale gegevens aan.

Indeling

Te beginnen met het voorhuis: de hal biedt toegang tot de trapopgang naar de eerste verdieping van het voorhuis en een deur naar twee werkruimtes van beiden 17m². De vloer in de hal en in de beide kamers is geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. 

Via de achterste werkruimte in het voorhuis bereik je de eerste keuken, uitgevoerd in het wit. Deze keuken verbindt het voor- en achterhuis met elkaar en is uitgerust met een spoelbak met mengkraan, koelkast, vriezer, combi magnetron, vaatwasser, oven en afzuigkap. De kookplaat in deze keuken is momenteel niet in gebruik.

De keuken kijkt uit op een binnen tuintje van 9m², te bereiken via een kleine hal. Direct daarnaast bevindt zich de eerste badkamer, die is uitgerust met een wastafel, inloopdouche, ligbad en toilet. 

Aan de keuken grenst een tweede hal, welke toegang biedt tot het achterhuis, de bijkeuken en de trapopgang naar de eerste verdieping van het achterhuis. 
In de bijkeuken staan de wasmachine en -droger en er is een groot werkblad met veel kastruimte. 

En dan het achterhuis! Vroeger werd een achterhuis meestal niet als woonruimte gebruikt maar als opslag of werkruimte, de huidige bewoners hebben die rollen omgedraaid. 

Hoewel de voordeur van de woning zich aan de Voorstraat bevindt, wordt de deur aan de kant van de Stadswal als voordeur gebruikt. 
Deze komt uit in een hal waar zich een toilet, de meterkast en een deur naar de woonkeuken bevinden. 

De woonkamer is maar liefst 84m² groot en voorzien van een pvc visgraatvloer. De grote hoeveelheid ramen en de openslaande deuren naar de achtertuin zorgen voor veel licht en omdat er geen tussenmuren te vinden zijn, voelt deze ruimte groots en luxueus aan. 

De witte hoogglans keuken - de tweede in deze woning - bestaat uit een groot kookeiland en een wandmeubel en is uitgerust met een koelkast, vriezer, spoelbak met Quooker mengkraan, combimagnetron, pyrolyse oven, stoomoven, vaatwasser en een inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging. 
Vanwege de grote hoeveelheid kastruimte kan al het keukengerei keurig uit het zicht blijven. Boven het kookeiland bevinden zich diverse inbouwspots. 

Leuk detail: de muur achter het kookeiland is omgetoverd tot krijt én magneetmuur.

Eerste verdieping

De eerste verdieping van het voorhuis telt twee (slaap)kamers van respectievelijk 12m² en 20m² groot en een toilet. 
Het dakraam van de slaapkamer aan de voorzijde is elektrisch bedienbaar. Beide kamers zijn voorzien van vloerbedekking en ingebouwde airconditioning die zowel koelt als verwarmt. 

Het dak op deze verdieping is na-geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van dubbele beglazing en deels houten kozijnen. 

Op de eerste verdieping van het achterhuis bevinden zich maar liefst vijf slaapkamers, een luxe badkamer en apart toilet. 
Er zijn twee slaapkamers van 12m², twee van 14m² en een slaapkamer van 8m². Wederom volop ruimte en mogelijkheden! 

De badkamer beschikt over een hoekbad, wastafelmeubel met twee wastafels en een spiegel met verwarming. 
De ruime inloopdouche heeft een handdouche, regendouche én massagedouche.

Balkon

Tussen het voor- en achterhuis ligt een ruim dakterras van 23m² dat bereikbaar is via het voorhuis.

Tuin

De openslaande deuren in het achterhuis leiden naar de tuin. Deze is grotendeels bestraat en voorzien van meerdere grote plantenbakken. Aan weerszijden staan houten schuttingen

Aan de ruime berging grenst een overdekt terras. Vanaf het erf heb je mooi uitzicht op al het achtergelegen groen en kun je de paarden zien grazen. 
Afgescheiden van de tuin staan vier garageboxen (een dubbele en twee enkele) en een dubbele carport. De garageboxen worden deels verhuurd, maar dit hele stuk grond hoort bij de woning en kan naar eigen wens worden ingedeeld!

Bijzonderheden

Voorhuis
Vloeren 		De begane grondvloer is van beton, de verdiepingsvloer is van hout.
Gevels 		De gevels zijn opgetrokken in steen en deels na-geïsoleerd met voorzetwanden.
Dak			Het zadeldak is voorzien van pannen, platte gedeeltes zijn bedekt met bitumen.
Beglazing 	De hele voorhuis is voorzien van dubbele beglazing in grotendeels houten kozijnen.
Verwarming 	De verwarming en warmwatervoorziening wordt geregeld door een lucht/water warmtepomp. In de hal en werkruimtes is vloerverwarming aanwezig.
Isolatie		De woning is voorzien van dubbele beglazing, het dak is na-geïsoleerd 
			De vloer is geïsoleerd in de hal en de werkruimtes.
			Wat betreft de isolatie van de keuken, badkamer en tussenhal, is niets bekend.
Achterhuis
Vloeren 		De begane grondvloer is van beton, de verdiepingsvloer is van hout.
Gevels 		De gevels zijn opgetrokken in steen en geïsoleerd.
Dak			Het zadeldak is voorzien van pannen.
Beglazing 	De hele achterhuis is voorzien van dubbele beglazing in deels houten 
kozijnen 	De ramen aan de kant van nr. 68 zijn van kunststof aan de buitenzijde.
Verwarming 	De verwarming en warmwatervoorziening wordt geregeld door een lucht/water warmtepomp. In de woonkeuken, hal en toilet (achterzijde) is 
            vloerverwarming aanwezig.
			In de badkamer op 1e verdieping is elektrische vloerverwarming aanwezig.
Isolatie		Het achterhuis is geheel geïsoleerd. Ook tussen de begane grond en 1e verdieping is isolatie aangebracht.

Overige technische kenmerken
•	Er zijn 3 groepenkasten aanwezig: in het voorhuis en 2 in het achterhuis.
•	Ze zijn uitgevoerd met uitgebreide groepenkasten met aardlekschakelaars, een slimme elektriciteits- en een watermeter.
•	Er zijn op de verdieping van het voorhuis 2 airconditionings geplaatst.
•	Alle slaapkamers op de 1e verdieping van het achterhuis beschikken over ingebouwde airconditionings. Deze kunnen zowel koelen als verwarmen.
•	Er is een waterontharder aanwezig.
•	Er zijn 42 zonnepanelen op het dak van het achterhuis geplaatst.
•	Op het dak van de berging en garageboxen ligt asbest (niet het gehele dak, maar wel grotendeels).
•	Het achterhuis is op de 1e verdieping voorzien van horren.
•	In het voorhuis is op de slaap-/werkkamer het dakraam voorzien van elektrische bediening.
•	Zowel door het hele voorhuis als achterhuis zijn internetaansluitingen aangelegd.

Berging en garageboxen
Achter in de tuin is een berging aanwezig met overkapping.
Daaraan zijn 2 dubbele garageboxen, 2 enkele garagebox en een dubbele carport gebouwd.
Er is elektriciteit aanwezig in de berging en in alle boxen.

Vernieuwingen
Vanaf 2017 is de woning ingrijpend gerenoveerd en is een zeer energiezuinige woning ontstaan. De woning is geheel na-geïsoleerd, er zijn deels nieuwe kozijnen geplaatst met HR glas, er zijn zonnepanelen geplaatst, een warmtepomp, de groepenkasten plus de bedrading zijn vernieuwd, de staalconstructie van het achterhuis is versterkt, de indeling van de 1e verdieping van het voorhuis is gewijzigd, de houten vloer op de begane grond in het voorhuis is vervangen door een geïsoleerde betonnen vloer met vloerverwarming; op de verdiepingen zijn airconditionings geplaatst, er is een nieuwe keuken met luxe inbouwapparatuur, badkamer en 2 toiletten vernieuwd/aangelegd, de woning is in zijn geheel opnieuw afgewerkt, de tuin is aangelegd en de woning is onlangs geschilderd.

Asperen, gemeente West Betuwe
De gemeente West Betuwe (www.westbetuwe.nl) ligt centraal in het land tussen de rivieren de Linge en de Waal en is ontstaan uit samenvoeging van de voormalige gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal op 1 januari 2019. De middeleeuwse ommuring, de waterpoort en de kerktoren bepalen het karakteristieke beeld van de plaats Asperen. Het gehele stadje is omringd met stadsmuren en –wallen. 
In de vorige eeuw zijn in het landelijk gebied rond Asperen als onderdeel van de Hollandse Waterlinie een aantal forten aangelegd, zoals het in 1847 gereedgekomen fort Asperen bij de sluis, het fort Diefdijk gelegen aan de spoorlijn bij de gelijknamige dijk en fort Nieuwesteeg aan de weg naar Herwijnen.
In het dorp bevinden zich enkele winkels, een dorpshuis, kerken en diverse sportaccommodaties, waaronder een fysio- en fitnesscentrum, een gezondheidscentrum met apotheek, fysio en consultatiebureau, een tandarts, een voetbalvereniging en een nieuwe sporthal met diverse sportverenigingen. Er is ook een natuurzwembad.
Het basisonderwijs wordt vertegenwoordigd door twee scholen, voor het voortgezet onderwijs is men op de grotere plaatsen (o.a. Leerdam) in de omgeving aangewezen. 

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Kenmerken