1 juni 2023 | Energetisch, Raadgever

Wat is Chi?

‘Chi’ is een term uit de Chinese cultuur. De term wordt gebruikt om de levenskracht aan te duiden die overal in het universum aanwezig is. In gewone taal zou je kunnen zeggen dat Chi een soort positieve energie is.

Die energie is ook aanwezig in je huis en heeft invloed op hoe je je daar voelt. Als deze energie op zijn best is, voel je je thuis op je gemak, en is het een geweldige plek om te ontspannen en jezelf op te laden voor de uitdagingen die het leven je biedt. Je huis geeft je een gevoel van evenwicht en dit gevoel werkt door in je dagelijks leven.

Als die positieve energie in je huis niét goed is, is het moeilijker om te ontspannen en jezelf op te laden. Het huis voelt dan uit balans. Grote gebeurtenissen in het leven, zoals een overlijden of een scheiding, kunnen deze positieve energie verstoren. Ook negatieve emoties zoals verdriet, angst en woede kunnen in een huis blijven hangen en de positieve energie verstoren.

Er is een manier om de positieve energie in je huis te verbeteren: het laten reinigen van je huis op een energetische manier. Dit kun je zien als een soort grondige schoonmaak die helpt om alle negatieve energie uit je huis te verwijderen, zodat de positieve energie weer vrij kan stromen. Dit wordt ook wel space clearing genoemd. Lees hier meer over space clearing als onderdeel van onze aanvullende dienst: Energiek!

Terug naar het overzicht