29 mei 2024 | Aankoop, Raadgever, Starters

“Hi! Mag ik uw woning kopen?”

In deze hectische woningmarkt zijn creatieve strategieën niet ongewoon. We horen vaak van potentiële verkopers dat zij verrassingsbriefjes in de bus ontvangen van geïnteresseerde kopers, zelfs voordat ze hebben besloten hun huis te verkopen. 

En eerlijk: vanuit een woningzoeker-perspectief snappen we deze move heel goed. Je weet nooit of een woningeigenaar toevallig al verkoopplannen heeft en het kan in deze markt handig zijn om gevoelsmatig al een voet tussen de deur te hebben.

Maar voor een woningzoeker ontbreken er nog wel cruciale details die bepalend kunnen zijn voor een werkelijke aankoop. De vraagprijs, bijvoorbeeld, is nog onbekend en kan buiten het budget van de koper vallen. Met een beetje marktonderzoek kom je tegenwoordig best ver, maar van buitenaf zijn potentiële gebreken of waardeverhogende renovaties niet zichtbaar. Dit maakt dat een willekeurig briefje weliswaar hoopvol maar niet altijd doelgericht is.

Zo’n briefje in je bus is dus leuk, maar als je écht geïnteresseerde woningzoekers wilt bereiken, hebben we een betere tip voor je: vraag het ons! 

Dagelijks krijgen wij veel telefoontjes en mailtjes van mensen die een woning willen komen bezichtigen. Maar je weet ook: voor één woning is maar één koper nodig. Wij raden alle mensen die contact met ons opnemen aan om een zoekprofiel aan te maken via onze website. Hier geven zij precies aan naar wat voor woning ze op zoek zijn. Je kunt qua zoekcriteria dan denken aan prijscategorie, oppervlakte, wijk, aantal kamers of ligging van de tuin. Momenteel hebben we ruim 3.200 actieve zoekprofielen in ons bestand. 

Als je besluit je woning via ons kantoor te verkopen, dan kunnen we deze zoekprofielen gebruiken om jouw woning direct onder de aandacht te brengen van kopers die precies zoeken wat jij biedt. Zodra jouw woning in hun criteria valt, ontvangen zij automatisch een melding. Eigenlijk zijn dit dus een soort ‘digitale briefjes’. Deze mensen hebben al aangegeven interesse te hebben in een woning als de jouwe. Het enige wat dan nog rest, is een bezichtiging inplannen! 

Wil je jouw woning verkopen of ben je op zoek naar je droomhuis? Neem contact met ons op of maak een zoekprofiel aan!

Terug naar het overzicht