1 september 2023 | Energetisch, Raadgever

Gevoel in huis: hoe energie je woonbeleving beïnvloedt

Overkomt het jou weleens dat je een ruimte binnenkomt en je je meteen blij of op je gemak voelt? Of voel je je soms wat minder fijn wanneer je een bepaalde ruimte binnenloopt? Dit is heel normaal en kan verschillende redenen hebben. Enerzijds kan dit te maken hebben met recente gebeurtenissen, zoals een ruzie, maar ook met een diepere energie die in de ruimte stroomt, bekend als ‘Chi’.

Jouw lichaam reageert intuïtief op deze energie. Het komt regelmatig voor dat spanningen na een discussie of ruzie in een ruimte nog voelbaar zijn. We schrijven zulke gevoelens vaak toe aan onze verbeelding en gaan door met onze dag. Echter, deze gevoelens kunnen dieper en betekenisvoller zijn dan we denken, vooral als het om onze eigen woonruimte gaat.

Waarom is het gevoel in huis belangrijk?
Je brengt veel tijd door in je eigen huis… Alleen, met je partner, je gezin of vrienden; allemaal vormen van quality-time. Je (t)huis moet een fijne plek zijn waar je jezelf kunt opladen na een lange dag, waar je je comfortabel en veilig voelt en waar je graag tijd doorbrengt.

We besteden vaak veel tijd en energie aan het inrichten en gezellig maken van onze woning: we schilderen, richten het leuk in en kiezen decoraties, verse bloemen etc. om een echt ’thuis’ te creëren. Maar niet alleen het fysieke aspect van een huis bepaalt het gevoel; de onzichtbare energie speelt een even belangrijke rol. 

Misschien heb je weleens gehoord van “Chi”. Chi komt uit de Chinese cultuur en wordt beschouwd als de essentiële levensenergie die door het Universum stroomt. In je huis stroomt deze levensenergie ook en deze beïnvloedt de harmonie en kwaliteit van leven. Wanneer de Chi in huis goed stroomt en in balans is, ervaren we een gevoel van rust, positiviteit en voel je je goed. Wanneer de Chi uit balans is, kan dit leiden tot onrust, vermoeidheid, slecht slapen of zelfs fysieke klachten zoals hoofdpijn.

Als je je vaak moe voelt in huis of merkt dat je slecht slaapt terwijl daar niet echt een reden voor is, kan het zomaar zijn dat de Chi in huis uit balans is. Er zijn verschillende manieren om de Chi in je huis te verbeteren en de balans te herstellen.

Binnenkort vertellen we je meer over hoe jij ervoor kunt zorgen dat je altijd met een fijn gevoel in je eigen huis kunt wonen! 

Terug naar het overzicht