1 februari 2024 | Energetisch, Raadgever

Casus: een nieuw begin in een oud huis

Onlangs stapte een dame ons kantoor binnen. Ze kocht nog niet zo lang geleden een charmant huis, een pareltje uit begin 1900 vol authentieke elementen en met moderne aanpassingen. Ze heeft haar nieuwe thuis omgetoverd tot een fijne plek: frisse kleuren op de muren, zorgvuldig uitgekozen meubels… maar er was iets dat niet klopte.

Ondanks haar blijdschap merkte ze dat haar energie afnam. Na haar werk vond ze zichzelf ‘s avonds uitgeput op de bank, zonder de kracht om iets te ondernemen. Ze begon zich af te vragen: “Waarom voel ik me hier niet verfrist en opgeladen?” 

Sylvia: “Toen ik de woning instapte, voelde ik meteen dat er iets aan de hand was. De energieën van voormalige bewoners hingen nog steeds in de lucht, onzichtbaar maar invloedrijk. Deze oude energieën blokkeren vaak de stroom van Chi, de levenskracht die een huis tot een thuis maakt, een plek waar je je kunt opladen en vernieuwen. 

Met een energetische reiniging heb ik deze oude lagen weggehaald. Het was een proces dat niet alleen het huis, maar ook haar bewoonster raakte. Ze voelde de verandering meteen tijdens mijn bezoek. Het huis leek lichter, vrijer, en vooral meer “van haar”.

Een paar dagen later kreeg ik een enthousiast bericht van haar. Ze sliep beter en werd weer wakker met een hoofd vol nieuwe ideeën. Haar huis was nu echt een plek waar ze zichzelf kon zijn en waar haar energie vrij kan stromen.”

Dit verhaal is een prachtig voorbeeld van hoe belangrijk het is om niet alleen aandacht te besteden aan het fysieke aspect van een huis, maar ook aan de onzichtbare energie die er stroomt. Het is het verschil tussen een huis en een thuis. En soms, met een beetje hulp, kan een oud huis een nieuw begin zijn, vol frisse energie en nieuwe dromen.

Herken je je in het verhaal hierboven? Misschien kan space clearing een oplossing bieden!

Neem contact op met Sylvia
Terug naar het overzicht