14 oktober 2023 | Energetisch, Raadgever

De impact van levensgebeurtenissen op je woonruimte

Een huis is meer dan alleen een dak boven je hoofd. Het is een plek waar je lief en leed deelt, waar je je veilig en geborgen voelt. Of je nu alleen woont, met een partner of met een gezin, elk huis is gevuld met emoties. Deze emoties variëren van blijdschap, verdriet en angst tot enthousiasme, boosheid, schaamte, liefde en verbazing. Iedereen ervaart deze emoties en dat hoort bij het leven.

Neem bijvoorbeeld een echtscheiding. Dit is een periode waarin emoties zoals verdriet, woede en verwarring vaak de boventoon voeren. Deze gevoelens gaan als het ware “in” het huis zitten. Hetzelfde geldt voor een huis waarin iemand na een langdurige ziekte is overleden. De emoties van verlies, rouw en acceptatie kunnen nog lang daarna in de woning blijven hangen.

Mensen die net een nieuwe woning hebben gekocht en gevoelig zijn voor energieën kunnen soms overweldigd worden als ze een huis met zulke emotionele ‘resten’ betreden. Dat komt doordat de levensenergie, of Chi, van de woning verstoord is door de vorige bewoners.

Gelukkig zijn er manieren om een huis te ontdoen van oude energieën en de ruimte weer in balans te brengen. Zodat je daarna omringd bent door niets anders dan je eigen energie, vrij van het verleden, en kunt wonen op een plek waar je weer nieuwe herinneringen kunt gaan maken! Met Energiek, onze unieke dienst die zich onder andere richt op het energetisch reinigen van je (nieuwe) woning, kunnen we je daarbij helpen!

Terug naar het overzicht