13 oktober 2023 | Energetisch, Raadgever

Comfortabel  en gelukkig in je huis volgens Feng Shui

Hoe werkt Feng Shui en wat heb je eraan in je eigen huis? 

Feng Shui is een leer die al duizenden jaren oud is en zijn oorsprong heeft in China. De levensenergie (chi) die stroomt in je huis of kantoor kan je mede door vormgeving, inrichting, kleuren, gebruik van kristallen en de juiste plaatsing van meubilair positief beïnvloeden, zodat je je overal comfortabel en ondersteund voelt. 

Als de energie die het huis binnenkomt op een harmonieuze wijze kan stromen, zal dit de ruimtes en haar bewoners op een positieve manier versterken. Aan de andere kant: als de energie verstoord wordt, veroorzaakt dit ook een disbalans bij de mensen die er wonen of werken.

Feng Shui ondersteunt met haar leer manieren om de energie goed te laten stromen.
Neem bijvoorbeeld een slaapkamer: als daar veel boeken staan, een televisie, telefoon of laptop staat, dan zijn dat onbewust allemaal uitnodigingen tot actie. Terwijl een slaapkamer een uitnodiging tot rust moet zijn. De basisgedachte is dat een ruimte jou ondersteunt in wat je op die plek wilt doen.

Kleuren, materialen, veel of weinig spullen in een huis zijn daarbij allemaal van invloed. Ook licht en of een huis opgeruimd is, spelen een belangrijke rol.

“Je huis is je toevluchtsoord. Alles is een weerspiegeling van wat jij gelooft dat je verdient.”
-Louise L. Hay-

Met Feng Shui kun je dus voor een fijne flow in je huis zorgen. Dat begint met een prettige binnenkomst, bijvoorbeeld met rustige natuurlijke kleuren. In de woonkamer straalt je huis meer energie uit via levendige tinten en mooie planten.

Feng Shui gaat veel verder dan we in dit artikel kunnen uitleggen, maar het is echt de moeite waard om je erin te verdiepen! 

Terug naar het overzicht