13 juni 2024 | Energetisch, Raadgever

Casus: emotioneel reinigen na overlijden

Onlangs werd ik (Sylvia) gebeld door een familie die een moeilijke tijd doormaakte. De eigenaar van het huis was overleden en de familie wilde dat de nieuwe bewoners een frisse start konden maken in het huis. Ze vroegen mij om een energetische reiniging uit te voeren voordat de woning in de verkoop ging.

Toen ik het huis binnenkwam, kon ik meteen voelen dat de sfeer er zwaar was. Het was duidelijk dat er nog sporen waren van wat er gebeurd was. Ik heb het huis gereinigd, waarbij ik me heb gericht op het verwijderen van de oude energie. Na de reiniging voelde het huis meteen anders: lichter en klaar voor een nieuw begin. De familie kon nu beginnen met de praktische kant van het klaarmaken van het huis voor de verkoop, zoals schoonmaken en opknappen.

Deze ervaring was een goed voorbeeld van hoe belangrijk het is om niet alleen aan de fysieke maar ook aan de emotionele kant van een huis te denken, vooral na zulke ingrijpende gebeurtenissen. Het klaarmaken van een huis voor nieuwe bewoners is meer dan alleen een kwestie van verf en meubels; het gaat er ook om dat het huis weer als een thuis voelt.

Terug naar het overzicht