23 oktober 2023 | Aankoop, Raadgever

Wat zijn off-market woningen?

Beeld van offmarket woningen in Leerdam

Off-market woningen zijn woningen die te koop worden aangeboden zonder dat ze publiekelijk worden geadverteerd of vermeld op openbare vastgoedplatforms. In plaats daarvan worden deze woningen discreet aangeboden aan een selecte groep potentiële kopers, vaak via een makelaarskantoor of andere vastgoedprofessionals. Dit staat ook wel bekend als stille verkoop.

Voordeel van off market voor verkopers

Het belangrijkste kenmerk van off-market woningen is dat ze niet direct toegankelijk zijn voor het brede publiek. Deze exclusieve aanpak biedt enkele voordelen, zowel voor verkopers als kopers. Voor verkopers kunnen off-market transacties discretie bieden, wat vooral handig is bij de verkoop van luxe woningen, vastgoed met specifieke privacybehoeften of vastgoed dat om andere redenen niet openbaar wil worden aangeboden.

Voordeel van off market voor kopers

Aan de koperskant kunnen off-market woningen kansen bieden om een woning te kunnen kopen, voordat de woning op de markt komt. Omdat er minder concurrentie is, kunnen kopers soms gunstigere voorwaarden bedingen. Maar heb je vaak ook wat meer tijd om een rustig plan te maken.

Het is belangrijk op te merken dat off-market transacties doorgaans een actieve rol van een makelaar vereisen, aangezien ze betrokken zijn bij het verbinden van verkopers en kopers, en het onderhandelen over de voorwaarden van de transactie. Off-market woningen kunnen een interessante optie zijn voor diegenen die op zoek zijn naar exclusieve vastgoedmogelijkheden en bereid zijn om samen te werken met professionals in de branche om deze kansen te benutten.

Terug naar het overzicht