4 april 2022 | Nieuws, Rieten dak

Weet jij het verschil tussen een gesloten en een open rieten kap?

We mogen regelmatig woningen verkopen met een rieten kap. Over deze dakvorm valt ontzettend veel te leren en te vertellen, dus dat gaan we de komende tijd dan ook doen in samenwerking met de specialisten van Den Hartog Riet. Weet jij bijvoorbeeld wat het verschil is tussen een open en een gesloten rieten kap? We leggen het graag uit!

Traditionele rieten daken zijn gebaseerd op een open constructie. Op de balken van het dak wordt een lattenframe aangelegd waar rietstengels aan vast worden gebonden. Vanaf de binnenkant is het riet van het dak te zien.

Tegenwoordig zie je vooral rieten daken met een gesloten constructie. Hier worden de rietstengels van buitenaf op isolerende dakplaten geschroefd.

Een rieten dak met gesloten constructie heeft veel voordelen. Zo voldoet het aan de nieuwste regelgeving in de bouw en is de brandveiligheid zeer hoog. Bovendien kun je het dak verzekeren tegen de premie van een pannendak.

Door de isolatieplaten worden de buitenlucht en het binnenklimaat van elkaar gescheiden, wat zorgt voor uitstekende isolatie. Je bespaart dus aanzienlijk op je energierekening!

Overweeg jij een rieten kap aan te schaffen of ben je verliefd geworden op een woning met rieten kap? Laat je adviseren door onze partner Den Hartog Riet!

Deze informatie verscheen eerder al op onze Instagram en Facebook pagina. Volg ons daar om als eerste op de hoogte te zijn van al onze updates!  

Terug naar het overzicht