3 januari 2018 | Hypotheek en financieel, Nieuws, Woningmarkt

Huizenbezitters laten in veel gevallen geld liggen als ze een nieuwe hypotheek afsluiten

Uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis (VEH) blijkt dat 90 procent van de huiseigenaren bij een renteherziening ”gewoon” het nieuwe rentevoorstel van de hypotheek van zijn bank accepteert, terwijl ze elders misschien goedkoper uit zijn.

Sinds 2013 zijn geldverstrekkers verplicht klanten drie maanden voordat een rentevaste periode afloopt met een nieuw rentevoorstel te komen. In de meeste gevallen wordt volgens VEH door klanten blind bij het kruisje getekend, terwijl ze bij andere kredietverstrekkers mogelijk honderden euro’s per jaar goedkoper uit kunnen zijn.

Volgens de VEH zijn aan de overstap naar een andere aanbieder weliswaar kosten verbonden, maar deze kunnen vaak snel worden terugverdiend. De vereniging roept huiseigenaren daarom op om actiever op zoek te gaan naar concurrerende aanbiedingen.

Meer weten over het aanvragen hypotheek

Neem contact met ons voor een vrijblijvende afspraak en we kunnen u wegwijs maken! Voor alles rondom het krijgen en aanvragen van een hypotheek maken wij gebruik van de kennis van onze gespecialiseerde partner De Hypotheekadviseur Leerdam 

Terug naar het overzicht