2 november 2022 | Hypotheek en financieel, Nieuws, Verbouwen, Woningmarkt

Een Starterslening in gemeente Vijfheerenlanden en West Betuwe

Ga je voor de eerste keer een huis kopen in (de omgeving van) Vijfheerenlanden of West Betuwe? Misschien kom je dan wel in aanmerking voor een Starterslening! Met deze aanvullende lening op je reguliere hypotheek kun je het verschil overbruggen tussen de prijs van de woning en jouw maximale hypotheek. In dit artikel lees je hoe dat werkt.

Startersleningen zijn de verantwoordelijkheid van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een Starterslening verschillen per gemeente. Een Starterslening wordt gezien als extra hypotheek en moet, net als je reguliere hypotheek, worden afgesloten onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De looptijd van een Starterslening is 30 jaar, daarna moet de lening volledig zijn afgelost. De eerste drie jaar betaal je geen maandlasten, daarna begin je met aflossing. 

Als je een eerste woning wilt kopen in de gemeente Vijfheerenlanden of West Betuwe, gelden onder andere de volgende voorwaarden om in aanmerking te komen voor een Starterslening:

  • Dit is je eerste koopwoning; 
  • De woning bevindt zich in de gemeente Vijfheerenlanden of de gemeente West Betuwe; 
  • De kostengrens is niet hoger dan € 355.000,- (incl. meerwerk en verbouwkosten);
  • De maximale hoogte van de Starterslening is € 30.000,-; 
  • Er is op het moment  van aanvragen voldoende budget in het fonds. 

Voor meer informatie over de Starterslening in de gemeente Vijfheerenlanden kun je hier terecht. Koop je een eerste woning in West Betuwe, kijk dan hier voor meer informatie. 

Kanttekeningen van een Starterslening

Houd er rekening mee dat je maandlasten na drie jaar omhoog gaan, omdat je dan begint met het aflossen van je Starterslening. Je kunt de rente bovendien niet aftrekken van de belasting. Een Starterslening kan alleen worden afgesloten in combinatie met NHG, dit kan alleen bij woningen van maximaal € 355.000,- (2022). In 2023 gaat de grens voor een NHG-hypotheek omhoog naar € 405.000,-. 
Wil je meer informatie over een Starterslening of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op! 

Terug naar het overzicht