9 augustus 2023 | Duurzaamheid, Makelaardij, Nieuws, Verbouwen

Een nieuwe badkamer of keuken én besparen op energie: zo doe je dat met een beperkt budget

In de huidige tijd zien we het steeds vaker: woningeigenaren hebben veel wensen, willen verduurzamen, maar óók die nieuwe kookplaat met downdraft-afzuigkap. En als je dan toch bezig bent, moet er eigenlijk ook een nieuwe keuken komen. En tsja… eigenlijk zijn met de huidige energieprijzen zonnepanelen ook wel een must. ‘Dragen we direct een steentje bij aan het milieu.’ Toch?

Bart-Jan Mutters: “Ik snap het, ik herken het en ik denk dat het niet meer dan normaal is om wensen te hebben. Maar voordat wensenlijstjes werkelijkheid worden, moet er nog wel betaald worden. En die betaalbaarheid is tegenwoordig een steeds groter issue. Prijzen worden hoger en zullen voorlopig nog niet dalen, dus investeren in je woning wordt de komende jaren steeds duurder.

Des te meer reden om gezamenlijk een goed plan op te stellen. Als BENG-expert kan ik je helpen met het opstellen van een ‘masterplan’, waarbij we oog houden voor jullie wensen op het gebied van comfort, de noodzakelijke en gewenste verduurzaming maar ook de onderhoudskosten die binnenkort op rol staan.

Met een beperkt budget kun je op het gebied van isolatie al veel bereiken. Dan blijven we weg van dure ingrepen zoals het vervangen van ramen, maar kijken we eerst naar meer betaalbare oplossingen zoals kierdichting of het isoleren van de spouwmuur. Zodoende blijft er budget over om toch die oude badkamer te vervangen, maar laten we daar dan wel direct ook slimme en energiebesparende keuzes in maken. Zo kun je denken aan een douche-WTW en kan zelfs een badkuip geïsoleerd worden. En door niet te kiezen voor vloerverwarming maar lokaal te verwarmen met infraroodpanelen, kun je ook slim besparen op de energiekosten.

Er zijn altijd veel ideeën en wensen, gezamenlijk zetten we deze op een rijtje en maken we een plan dat past voor jullie. Een plan dat voor de komende jaren een mooie leidraad biedt om toe te werken naar de ambitie qua verduurzaming, maar ook rekening houdt met het comfort en kosten.”

Terug naar het overzicht