10 Kavels aan de Tiendweg en Saffierlaan

Nieuwbouw in Broekgraaf, Leerdam

Broekgraaf is een ruime, kinderrijke, bloeiende, duurzame wijk. Direct gelegen aan de natuur van het Groene Hart ten westen van Leerdam, biedt het de gelegenheid op avontuur te gaan, te ontdekken, plezier te maken én er uw eigen droomhuis te bouwen. Met slechts enkele spelregels kunt u realiseren wat u wilt. Benieuwd naar deze spelregels vraag de kavelpaspoorten bij ons op en begin alvast te fantaseren over uw woondroom.

Zelf ontwerpen

10 zelfbouwkavels (waarvan een aantal aan het water) in de nieuwbouwwijk Broekgraaf.

De kavels zijn bestemd voor:
– 8 vrijstaande woningen;
– één blok met twee-onder-één-kap woningen (2 eenheden).

Er zullen kavelpaspoorten worden verstrekt waarin de mogelijkheden en restricties worden benoemd.

Interesse? Neem contact op.

Glasimago Leerdam & Broekgraaf

Wie Leerdam zegt, zegt bijna in een adem ‘Glas’. Leerdam is met recht de ‘Glasstad’ van Nederland. Vanaf 1765 legden glasblazers de basis voor de glasindustrie en de glaskunst van Leerdam. Om Broekgraaf nadrukkelijk een eigen gezicht te geven is besloten om het thema glas op verschillende manieren terug te laten komen in de wijk. In de architectuur van de woningen worden glazen gevelstenen toegepast die verwijzen naar de glascultuur van Leerdam. Ook in de openbare ruimte komt het thema glas terug.

Er mogen andere vormen aangeboden worden waarop glas in de architectuur is verwerkt. Hierdoor wordt er op een subtiele manier verwezen naar Leerdam Glasstad. Er zijn negen verschillende kleuren glasstenen. Om diversiteit in de kleuren te krijgen is het wenselijk om naast elkaar gelegen woningblokken een andere kleur gevelsteen te geven.

De gemeente biedt glazen stenen aan die een plek kunnen krijgen in de entreepoer en/of in de woning. Voor de verwerking in de architectuur van de woning dient dezelfde kleur gebruikt te worden. De koper bepaalt de kleur uit het kleurenpalet in relatie tot de architectuur. Het glasthema dient zichtbaar te zijn voor voorbijgangers. De architect dient de verwerking mee te nemen in het ontwerpprocedure. In bijzondere gevallen kan van het gebruik van de 4 glazen stenen afgeweken worden, als de architect met een overtuigende alternatief van het glasthema komt.

Er zullen kavelpaspoorten worden verstrekt waarin de mogelijkheden en restricties worden benoemd.

Interesse? Neem contact op.