Bij een verduurzamingsscan...

  • Zetten we eerste bevindingen, mogelijkheden en kansen voor het verduurzamen van je woning uiteen;
  • Weet je meer over de verwachte besparing, investering en terugverdientijd van de voorgestelde maatregelen;
  • Krijg je toegang tot ons leveranciersnetwerk voor verduurzamingsoplossingen;
  • Ontvang je een uitgebreid rapport met gedetailleerde verduurzamingsstappen, werkzaamheden, planning en voortgangsgesprekken;

Wat houdt een verduurzamingsscan in?

Na een eerste oriënterend gesprek en bezoek aan de woning maken we een basisrapport op. In dit rapport vind je de eerste bevindingen, mogelijkheden en kansen. Uiteraard met daarbij de verwachte besparing, investering en terugverdientijd. Vervolgens bepalen we gezamenlijk de vervolgstappen en maken we een uitgebreid rapport en krijg je toegang tot ons leveranciersnetwerk. In het uitgebreide rapport gaan we verder in op de verduurzamingsstappen, werkzaamheden, planning en periodieke voortgangsgesprekken.

Maak vrijblijvend een afspraak

We inventariseren je wensen en behoeften

Neem contact op

Verduurzamingsopties

Er zijn verschillende opties om te verduurzamen.
Hieronder zetten we wat opties voor je uiteen.

Zonnepanelen

Het voordeel van zonnepanelen is dat je zelf energie opwekt en dus minder afhankelijk bent van stijgende energieprijzen. Bovendien kun je gebruikmaken van de salderingsregeling, die nog tot zeker 2025 actief blijft. De salderingsregeling maakt het voor bewoners met zonnepanelen mogelijk om energie te salderen. Teveel opgewekte stroom kan worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet, waardoor de eindafrekening lager uit valt.

We raden je aan om je goed te laten adviseren over het wel of niet aanschaffen van zonnepanelen. Er spelen een hoop factoren mee in het bepalen van de voordelen voor jouw woning. Je mag ons altijd bellen om je op weg te helpen, of we zorgen dat je advies krijgt van de beste experts op dit gebied.

Warmtepomp

Steeds meer woningen gaan van het gas af. Er worden tegenwoordig veel warmtepompen geplaatst, die ongebruikte energie uit de lucht of bodem kunnen omzetten naar bruikbare energie voor in huis. Een warmtepomp kan verwarmen en verkoelen. Je energieverbruik zal iets afnemen, maar je gasverbruik neemt fors af. In combinatie met zonnepanelen – waarmee je zelf energie opwekt – gaat de co2-uitstoot van een warmtepomp helemaal naar 0.

Isolatie

Wist je dat een huis een groot deel van haar warmte verliest via de vloer? Door je vloer te isoleren wordt warmte beter vastgehouden en hoef je dus minder te stoken. Fijn voor je cv-ketel of warmtepomp! Volgens onze partner Groenpand kun je met vloerisolatie tot wel 40 procent besparen op je stookkosten. Bovendien ontvang je momenteel tot 30 procent subsidie op vloerisolatie.

Eén van de goedkoopste aanpassingen die je aan woning kunt doen, is het isoleren van je muren. Een gemiddelde woning verliest 20 procent van haar warmte via de muur. Muurisolatie is eenvoudig en gebeurt buiten je huis. Geen rommel, wél lagere stookkosten. Win-win.

Dubbelglas

Veel woningen beschikken tegenwoordig standaard over dubbelglas. Maar bij een leuke jaren ‘30 woning is dit bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend, terwijl dubbelglas beter beschermt tegen warmte, kou en geluid. Je kunt naast HR++ glas tegenwoordig ook kiezen voor driedubbel glas. Dit is vaak iets meer werk, maar verhoogt wel de isolatiewaarde.