Onze effectieve aanpak

Bij Mutters Makelaars & Adviseurs staat betrokkenheid voorop. Samen met jou maken we van de verkoop van je woning een fijn proces, waarbij we je in elke stap bijstaan met raad en advies. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Stap 1

Waardebepaling

We komen vrijblijvend bij je langs om kennis te maken en jouw wensen met betrekking tot de verkoop te bespreken. Vaak geven we tijdens deze kennismaking nog niet direct een waarde mee: we nemen graag de tijd om de waarde van jouw huis goed te bekijken en te berekenen.

Stap 2

Verkoopplan opstellen

In overleg bepalen we de verkoopstrategie. We maken gebruik van verschillende kanalen waarop we de woning onder de aandacht brengen van woningzoekenden. Denk hierbij aan grote woningplatformen als funda en Pararius, onze eigen website en socialmediakanalen zoals Facebook, LinkedIn en Instagram.

Stap 3

De woning verkoopklaar maken

We werken samen met de beste specialisten om de woning zo goed mogelijk te presenteren. We verzorgen een complete fotoreportage, plattegronden, woningvideo en een complete advertentietekst. We doen zelf een uitgebreide opname van de woning, samen met jou als verkoper, zodat wij alle ins-en-outs van het huis kennen.
Deze uitgebreide presentatie plaatsen we op grote woningplatforms en uiteraard op onze eigen website. Voordat de woning in de verkoop gaat brengen we ons netwerk alvast op de hoogte met een mailing en via onze social media kanalen. Ook zal onze bordenman Martin langskomen met een te koop-bord.

Stap 4

Bezichtigingen

In overleg plannen we kijkmomenten waarop woningzoekenden de woning kunnen bezichtigen. Hiervoor nemen we graag de tijd: elke kijker krijgt persoonlijke aandacht en we vertellen graag tot in detail over de woning, de omgeving en andere bijzonderheden. Voor iedere bezichtiging plannen we in principe één uur. We zijn ervan overtuigd dat kijkers die meer tijd krijgen uiteindelijk een beter overwogen voorstel zullen doen.

Stap 5

Onderhandelingen

Geïnteresseerde woningzoekenden kunnen een bod uitbrengen. In sommige gevallen gaat dat via een inschrijving en in andere gevallen gaan we in onderhandeling. Wij nemen alle biedingen en stappen zorgvuldig met je door en zullen je adviseren zodat je met een goed gevoel de juiste koper kiest of het juiste tegenvoorstel uitbrengt. Jouw belangen en wensen staan hierbij altijd voorop. We zijn altijd eerlijk en transparant, zodat je een goede koper ook niet zomaar laat lopen.

Stap 6

Koopovereenkomst tekenen

Gefeliciteerd, er is een koper! Wij verzorgen de opmaak van de koopovereenkomst, waarin we alle gemaakte afspraken vastleggen en waaraan we benodigde bijlagen toevoegen. We nemen de overeenkomst zorgvuldig met je door alvorens je deze tekent. Vaak doen we dit samen met de kopers, dan leren jullie elkaar direct kennen.

Stap 7

Notaris

Op de dag van de overdracht voeren we samen met jou en de nieuwe bewoners een laatste eindinspectie uit. Daarna gaan we mee naar de notaris om te zorgen voor een zorgeloze afhandeling. Zo ben je er zeker van dat we tot het laatste moment aanwezig zijn om je te begeleiden en te helpen.

makelaar leerdam team

Als je kiest voor Mutters Makelaars & Adviseurs, beloven we je het volgende:

  • Uitgebreide opname: een grondige opname van de woning zorgt voor minder vragen tijdens het verkoopproces. Beter geïnformeerde kijkers leiden tot betere biedingen en minder kans op ontbinding van de verkoop;
  • Eerlijk advies zonder loze beloftes: verwacht van ons geen loze beloftes over al bestaande kopers. Ons advies is oprecht en eerlijk, ook als dat betekent dat de woning beter niet op dit moment verkocht kan worden, maar dat andere stappen misschien eerst belangrijker zijn. We houden dan vaak contact en adviseren bij de te nemen stappen;
  • Ontzorging bij de verkoop: geef ons de sleutel en wij zorgen voor alles. Dit kan variëren van het wegvegen van de laatste boomblaadjes tot het regelen van een bos bloemen of een schoonmaakploeg, alles om het verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen;
  • Realistische en optimale prijsstelling: we waarderen de woning realistisch en adviseren op basis daarvan een verkoopprijs om het beste resultaat voor jou te behalen.
  • Lokale marktexpertise en lokaal netwerk: met 20 jaar ervaring in het werkgebied kennen we de markt door en door en hebben we een groot lokaal netwerk opgebouwd. We zijn goed geïnformeerd over wie er verhuist of interesse heeft in het kopen van een woning.

Actief en betrokken

Als je woning eenmaal in de verkoop staat, blijven we actief en betrokken. Via onze Whatsappgroepen hebben we korte lijnen en kunnen we snel schakelen. Maar ook persoonlijk contact is van groot belang. We vullen graag samen de vragenlijst en roerende zakenlijst in, we komen langs voor een uitgebreide opname van je woning. Wij willen zoveel mogelijk informatie van je weten over het huis, zodat we de potentiële kopers uitgebreid kunnen informeren en overtuigen.

Als de verkoop wat meer tijd in beslag neemt, zitten we iedere 2-3 maanden even bij elkaar voor een kop koffie. Zo blijven we altijd in gesprek, om je gerust te stellen, maar ook om samen het plan bij te stellen als dat nodig is.

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vrijblijvend contact opnemen
of bekijk onze tarieven

Laten we vrijblijvend kennismaken!

We bespreken je woonwensen en de mogelijkheden

Maak een afspraak