Onze werkwijze

Je kunt van ons alle diensten verwachten die standaard tot het takenpakket van een aankoopmakelaar behoren.

 • Samen naar de tweede bezichtiging
  Woning bezichtigd en geïnteresseerd? Je schakelt ons in en in overleg met de verkopende partij plannen we een tweede bezichtiging. We verzorgen onder andere de inspectie, een objectieve waardebepaling en een compleet vooronderzoek.
 • Gedegen onderzoek en advies
  We onderzoeken omgevingsfactoren, financiële en juridische aspecten, bestemmingsplannen en eventuele vergunningen en geven advies over of het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring slim is.
 • Onderhandeling
  Als aankoopmakelaar hebben we veel ervaring met onderhandelen, we weten daarom precies waar we rekening mee moet houden wat betreft de voorwaarden en natuurlijk de aankoopprijs.
 • Koopovereenkomst en juridische vraagstukken
  Woning aangekocht? Gefeliciteerd! In een koopovereenkomst zullen alle gemaakte afspraken worden vastgelegd. Wij controleren deze overeenkomst en nemen ‘m stap voor stap met je door. Jouw belangen staan hierbij altijd voorop. Heeft de verkopende partij geen makelaar, dan stellen wij de koopovereenkomst samen met je op.
 • Notariële begeleiding 
  Wij verstrekken de notaris de benodigde gegevens voor het opstellen van een akte van levering. Zowel deze akte van levering als de nota van afrekening wordt door ons gecontroleerd. Ook bij het ondertekenen van de leveringsakte zijn wij uiteraard aanwezig.

Veelgestelde vragen

Wat als het niet lukt om een woning aan te kopen?

We gaan er vanuit dat we met elkaar een geschikte woning kunnen vinden die voldoet aan jouw wensen. We werken samen met jou om je zoekcriteria te verfijnen en de beste opties te vinden die beschikbaar zijn binnen jouw budget en voorkeuren. Je kunt blijven zoeken met behulp van onze aankoopbegeleiding en onze service zal doorgaan totdat je een geschikte woning hebt gevonden.

Wat zijn de kosten voor een aankooptraject?

Wij rekenen een vast courtage van 1% incl. btw van de uiteindelijke koopsom van de aangekochte woning met in minimum van €3.500,- incl. btw.

Wat is jullie werkgebied?

Ons werkgebied staat weergegeven in onderstaand kaartje.

Werkgebied van Mutters Makelaars en Adviseurs
Ik heb een woning aangekocht buiten jullie werkgebied, wat nu?

Dat is op zich geen probleem! We zullen gedegen onderzoek doen naar het gebied waarin jij een woning hebt aangekocht en er alles aan doen om je goed te begeleiden. We hebben een groot netwerk, dus kunnen altijd terugvallen op relevante experts en onze eigen kennis.

Laten we vrijblijvend kennismaken!

We bespreken je woonwensen en de mogelijkheden

Maak een afspraak