Kedichem, gemeente Vijfheerenlanden

Kedichem (spreek uit als: Kekum) is een dorp in de gemeente Vijfheerenlanden aan de rivier de Linge. Kedichem is waarschijnlijk rond het jaar duizend ontstaan op een oeverwal langs de Linge. Kedichem leefde eeuwenlang van landbouw; met name van de verbouw van hennep voor touw. Op de rivierklei langs de Linge bevinden zich veel fruitboomgaarden. Kedichem ligt aan de Waterlinieroute.  Luchtfoto Kedichem © Cor de Kock

"Rust, kalm, leven met de Linge, dat is Kedichem" 

Sinds 1986 behoort Kedichem tot de gemeente Leerdam en vanaf 2019 tot de gemeente Vijfheerenlanden. Het is een dorpje met ongeveer 900 inwoners.

Kedichem beschikt over een aantal eigen recreatieve voorzieningen waaronder een zwembad (deels in de Linge), een tennisbaan, een haventje met aanlegsteigers voor roei - en motorbootjes en een kleine botenhelling om boten te water te laten.

Daarnaast is er een kinderspeeltuin, dorpshuis 'de Stoof', een basisschool, een kerk, een rijdende buurtsuper, een rijdende slager en een groenteboer. Langs en aan de Linge is het genieten van de natuur en recreatiegebied met de Eng als natuurreservaat. 

Lees alles over de historie van Kedichem op Plaatsengids.nl 

Bekijk het actuele woningaanbod in Kedichem 

Ben je op zoek naar een makelaar in Kedichem

Als specialist in de regio helpt Mutters Makelaars & Adviseurs je graag bij het verkopen, aankopen of taxeren van je woning in Kedichem.

      Terug naar het overzicht
 

Fotocredit: © Cor de Kock