Vianen, gemeente Vijfheerenlanden

De stad Vianen ligt aan de Lek en is eenvoudig te bereiken vanwege de centrale ligging tussen de A27 en A2. Vianen is in 2019 gefuseerd met de gemeentes Leerdam en Zederik tot de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.  De stad Vianen is ligt rond de haven en was ooit een belangrijke vestingstad en doorvoerlocatie.

 "Van vestingstad tot meest centrale stad van Nederland"

Makelaar in Vianen

In de oude stad zijn het kasteel, de stadsmuren en verdedigingswerken opvallende herinneringen aan oude tijden. Een deel van de oude stadsmuur is nog intact en te vinden in de stad. Ongeveer 3400 jaar geleden kwamen de eerste nederzettingen in Vianen. Door overstromingen werd de oude nederzettingen steeds vernietigd. Rond het jaar 1000 ontstond pas het eerste echte dorp, Vyanen. Vianen is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De stad Vianen heeft 163 rijksmomumenten, meerdere prachtige kerken en een levendig centrum. Op woensdag staat de weekmarkt op de in 2019 gerenoveerde Voorstraat met haar klassieke uitstraling. Jaarlijkse evenementen en feesten worden georganiseerd door de lokale vereniging en clubs. Sporten is in Vianen goed mogelijk bij één van de vele sportclubs. Voetbal, tennis, hockey en een eigen golfclub zijn enkele voorbeelden.

In Vianen zijn meerdere basisscholen en een middelbare school, het Oosterlicht College. De faciliteiten in Vianen zijn verspreid over de diverse wijken van de stad. Elke wijk heeft een eigen uitstraling en sfeer. Of je nu voor het centrum kiest met de winkels, horeca en faciliteiten, of voor de kindvriendelijke woonwijken Hoef & Haaf en Monnikenhof, het is overal prettig wonen. Vooral Hoef & Haag en Monnikenhof onderscheiden zich in kindvriendelijk wonen, met weinig doorgaand verkeer, volop speelplaatsen en groen. De wijk Amaliastein is ruim opgezet en beschikt over een mix van grote en luxe huizen tot de meer eenvoudige tussenwoningen.

Aan de oostkant van de stad ligt de wijk de Hagen, een gedeelte van Vianen waar de afgelopen jaren volop vernieuwingen hebben plaatsgevonden. Het is een gezellige wijk aan het worden.

Ook in Vianen wonen?

Bekijk het actuele aanbod in Vianen 

Ben je op zoek naar een makelaar in Vianen

Als specialist in de regio helpt Mutters Makelaars & Adviseurs je graag bij het verkopen, aankopen of taxeren van je woning in Vianen.

      Terug naar het overzicht