Heukelum, Gemeente West-Betuwe voorheen Lingewaal

Het stadje Heukelum is een vroegmiddeleeuws stadje en heeft het authentiek karakter bewaard. Het huidige stadje doet door zijn hoge ligging en compacte bouwwijze nog denken aan vervlogen tijden. Sinds 2018 zijn de oude stadsmuren weer geheel in ere hersteld, dit draagt hier zeker aan bij. Daarnaast staat vooraan het dorp het rijksmonument Kasteel Heukelum, voormalige residentie van Baron van Heeckeren. Leuk om te vermelden is dat dit door ‘het dorp’ zonder hulp van instanties is geregeld. Dit typeert Heukelum en haar bewoners. Een open karakter en ‘samen doen’ mentaliteit.

 "Samen doen en iedereen is welkom"

Heukelum

In het dorp bevinden zich een bakker, supermarkt en enkele andere winkels, een dorpshuis, verschillende sportaccommodaties en een kleine jachthaven. Het basisonderwijs wordt vertegenwoordigd door twee scholen, voor het voortgezet onderwijs is men aangewezen op Gorinchem of Leerdam. Overigens wordt op dit moment de nieuwe brede basisschool gebouwd.

De bijzonder rustige woonomgeving laat zich omschrijven als idyllisch.

Uiteraard moeten de 'Heukelumse Krakelingen'  vermeld worden. Deze bijzondere koekjes worden als sinds jaar en dag door Bakkerij van Voorden verkocht. Het geheime familierecept is al jaren met mystiek omhult.

Het dorp beschikt over een supermarkt, bakker, wijnhuis, en diverse andere kleinschalige ondernemingen.

De steden Leerdam (5 km) en Gorinchem (10 km) en de snelweg ( A15) zijn snel te bereiken. Door de centrale ligging zijn steden als Den Bosch, Utrecht, Rotterdam en Breda binnen ca. 45 minuten autorijden te bereiken.

Je leest meer over Heukelum op Plaatsengids.nl 

Bekijk het actuele woningaanbod in Heukelum 

Ben je op zoek naar een makelaar in Heukelum?

Als specialist in de regio helpt Mutters Makelaars & Adviseurs je graag bij het verkopen, aankopen of taxeren van je woning in Heukelum.

      Terug naar het overzicht