Gorinchem, gemeente Gorinchem

Gorinchem (Gorcum, Gorkum) is verassend veelzijdig. Deze stad heeft een gevarieerd aanbod aan woningen, winkels, scholen, kantoorlocaties en industrieterreinen. Voorzieningen op het gebied van kunst en cultuur versterken de rol die Gorinchem heeft voor de hele regio. De gemeente Gorinchem heeft ongeveer 34.000 inwoners en is centraal gelegen aan de A15 en A27.

 "Centraal gelegen vestingstad met volop historie"

Gorinchem

Gorinchem heeft meerdere basisscholen, middelbare scholen en een MBO-school. Diverse sportsclubs en verenigingen zorgen voor de sociale cohesie. Ieder jaar vinden in het centrum van Gorinchem de  ‘Zomerfeesten’ plaats. Op diverse locaties en podia worden optredens gegeven.

Gorinchem ligt aan rivieren de Linge en de Merwede. De Lingehaven met sluizen en ‘Buiten de Waterpoort’ zijn prachtige plekken om te genieten van de omgeving en het water. De Lingehaven is ook ieder jaar decor voor het ‘Lingehavenconcert’.

De oude binnenstad staat vol met Rijksmonumenten en is vol historie, Gorinchem bestaat tenslotte al sinds het jaar 1004. Het oude centrum van Gorinchem is sinds 1988 aangemerkt als een beschermd stadsgezicht. Bijzonder is dat je in Gorinchem nog echt het gevoel hebt in een vestingstad te zijn. Over de stadswallen loop je helemaal om de stad en kun je volop genieten van al het moois.

Gorinchem bestaat uit meerdere wijken. Het oude centrum bestaat uit de bovenstad en de benedenstad. Direct aan het oude centrum liggen de wijken Wijdschild en de Lingewijk. De Haarwijk, Gildenwijk en Stalkaarsen zijn de wat oudere wijken en hebben allen hun eigen karakter. Aan de oostkant van de stad is medio jaren 80-90 Gorinchem Oost (wijk Laag Dalem) verrezen, een groot opgezette nieuwbouwwijk met volop voorzieningen en veel gezinnen. Inmiddels bevindt zich nog weer verder ten oosten een geheel nieuwe wijk. Hoog Dalem is volop in ontwikkeling en ook hier zijn volop nieuwe voorzieningen en is een sfeervolle wijk gecreerd. Voor bouwplannen in Hoog Dalem klik je hier (let op, externe site).

Gorinchem ligt zeer centraal in Nederland en is goed bereikbaar via water en weg. Niet voor niets is er een zeer levendige industrie in Gorinchem. Ook het ondernemersklimaat is gunstig, en dat zie je terug in het centrum. Volop bedrijvigheid en veel diversiteit.

Bekijk het actuele woningaanbod in Gorinchem 

Ben je  op zoek naar een geWOON bijzondere makelaar in Gorinchem?

Mutters Makelaars & Adviseurs is al jaren gespecialiseerd in het verkopen van woningen in het hoge segment. Dit doen wij met onze geWOON bijzondere dienstverlening. Heb je een bijzondere woning in het hogere segment? We helpen je graag bij het verkopen, aankopen of taxeren van deze woning in Gorinchem en omstreken.

      Terug naar het overzicht