Beesd, gemeente West-Betuwe

Beesd is onderdeel van de gemeente West Betuwe telt circa 3600 inwoners en is onderdeel van het werkgebied van Mutters Makelaars & Adviseurs.

"Een sfeervol en compleet dorp aan de Linge"

Het dorp is direct gelegen aan de rivier de Linge en ligt vrijwel direct ten westen van de Rijksweg A2. Het centrum beschikt over alle winkels voor uw dagelijkse voorzieningen. Zo bevinden zich in Beesd een bakker, slager, groenteboer, supermarkt en diverse andere kleine ondernemers zoals een electronicazaak en witgoedzaak.Beesd gemeente West Betuwe

Verder heeft Beesd naast een peuterspeelzaal zowel een katholieke als een protestants-christelijke basisschool. Voor het middelbare school onderwijs bent aangewezen op Leerdam of Geldermalsen.

Het dorp staat bekend om haar uitgebreide en actieve verenigingsleven. Zo is er is in het dorp een actieve voetbalvereniging, oranjevereniging en diverse andere clubs die de sociale samenhang vergroten.

In Beesd ligt het Landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt waar jaarlijks grote evenementen worden georganiseerd. Het landgoed is toegankelijk en vooral de omliggende bossen worden veel gebruikt om te wandelen en van de natuur te genieten. Daarnaast blinkt Marienwaerdt uit in heerlijke producten van eigen terrein. Voor meer informatie kijk je op:  of op Plaatsengids.nlhttps://www.marienwaerdt.nl/

In het dorp tref jequa horeca voorzieningen een Theetuin, een goed Italiaans restaurant, snackbar en een café.

Lees alles over de historie van Beesd op Plaatsengids.nl 

Bekijk het actuele woningaanbod in Beesd 

Ben je op zoek naar een makelaar in Beesd?

Als specialist in de regio helpt Mutters Makelaars & Adviseurs je graag bij het verkopen, aankopen of taxeren van je woning in Beesd.

      Terug naar het overzicht