Asperen, gemeente West-Betuwe

Asperen ligt in de nieuwe gemeente West-Betuwe. Voorheen lag Asperen in de kleine gemeente Lingewaal. Asperen ligt centraal in het land tussen de rivieren de Linge en de Waal. De middeleeuwse ommuring, de waterpoort en de kerktoren bepalen het karakteristieke beeld van de plaats Asperen. Het gehele stadje is omringd met stadsmuren en –wallen.

"Voormalige baronie maar vooral een gezellige plaats"

Asperen, Gemeente West-Betuwe

In de vorige eeuw zijn in het landelijk gebied rond Asperen als onderdeel van de Hollandse Waterlinie een aantal forten aangelegd, zoals het in 1847 gereedgekomen fort Asperen bij de sluis, het fort Diefdijk gelegen aan de spoorlijn bij de gelijknamige dijk en fort Nieuwesteeg aan de weg naar Herwijnen. In Fort Asperen zijn regelmatig interessante exposities en voorstellingen, meer informatie vindt u op: http://www.fortasperen.nl/

In het dorp bevinden zich enkele winkels zoals een bakker, supermarkt, een bloemist en kleine MKB-ers. Daarnaast is er een dorpshuis en zijn er diverse sportaccommodaties. Asperen heeft een zeer actieve voetbalvereniging, een paardrijvereniging en diverse binnensporten in 'De Schildkamp'. De Schildkamp is een verzamelaccomodatie met hotel, restaurant, sportzalen en bowling.

De Galgenwiel is een grote zwemplas in Asperen. Bij deze accomodatie bevindt zich een strand dat gedurende de zomermaanden goed bezocht wordt. De oude slotgracht in Asperen wordt bij koude temperaturen gebruikt als lokale ijsbaan.

Het basisonderwijs wordt vertegenwoordigd door een brede school. Voor het voortgezet onderwijs is men op de grotere plaatsen zoals Leerdam, Gorinchem en Geldermalsen aangewezen.

In Asperen bevinden zich verder nog twee musea. Museum Oud Asperen en Nationaal Autominiatuur Museum Het Minidome

Op Plaatsengids.nl lees je alles over de historie van Asperen 

Bekijk het actuele woningaanbod in Asperen 

Ben je op zoek naar een makelaar in Asperen

Als specialist in de regio helpt Mutters Makelaars & Adviseurs je graag bij het verkopen, aankopen of taxeren van je woning in Asperen.

 

      Terug naar het overzicht
 

(Foto copyright en credit: www.betuwefotograaf.nl)