Acquoy, Gemeente West-Betuwe voorheen Lingewaal

Acquoy (spreek uit als: Akkooi) is een dorp in de gemeente Geldermalsen in de provincie Gelderland. Op 1 januari 2006 telde het dorp 617 inwoners. Acquoy ligt aan een oude bocht van de rivier de Linge die echter is afgesneden, zodat het nu aan een doodlopende arm van het riviertje ligt. Omdat in vroeger tijd langs of vlak achter de Lingedijk gebouwd werd, heeft het dorp een langgerekte en bochtige vorm gekregen. Acquoy ligt in het gebied van de Hollandse Waterlinie.

"Klein maar wereldberoemd"

Acquoy, Gemeente West Betuwe Een markant punt in Acquoy dat bij velen bekend is, is de scheve kerktoren. De toren staat al scheef sinds hij gebouwd is in de 15e eeuw. De toren is ca. 17,5 m hoog en staat aan de bovenkant, aldus een meting uit 1985, ongeveer 1,15 meter uit het lood. Dat is ca. 0,2 graden minder dan de toren van Pisa. Opvallend is dat op het kerkhof het graf van een mevrouw Pisa te vinden is. De toren staat ook wel bekend als 'De Betuwse toren van Pisa"

De bereikbaarheid is goed: Leerdam en Geldermalsen liggen dichtbij. In Acquoy zijn niet veel facilteiten buiten het lokale café en het dorpshuis. In het nabij gelegen Asperen vindt u de kleine facilteiten zoals een brede basisschool, supermarkt, bakker en sportverenigingen. Voor de overige zaken zoals middelbare scholen en winkels bent je aangewezen op Leerdam of Geldermalsen. Leerdam is binnen ca. 5 minuten te bereiken. De grotere plaatsen Utrecht, Den Bosch en Gorinchem zijn binnen 30 autominuten te bereiken.

Lees alles over de historie van Acquoy op Plaatsengids.nl

Bekijk het actuele woningaanbod in Acquoy

Ben je op zoek naar een makelaar in Acquoy

Als specialist in de regio helpt Mutters Makelaars & Adviseurs je graag bij het verkopen, aankopen of taxeren van je woning in Acquoy.

Terug naar het overzicht