Uw nieuwe WOZ waarde te hoog? Wij maken kosteloos bezwaar namens u.

Wij helpen je graag bij het maken van bezwaar tegen de WOZ-waarde van uw woning en kunnen dit kosteloos doen. Mutters Makelaars & Adviseurs werkt op een no-cure-no-pay basis. Een uiteindelijke vergoeding voor onze werkzaamheden, zal bij een verlaging van de WOZ-waarde, plaatsvinden door de gemeente. Wordt de waarde niet verlaagd dan hebben wij de werkzaamheden helaas voor niets verricht, maar dat is niet erg! Jij zult onze werkzaamheden dus nooit uit eigen zak hoeven te betalen, dus dat is mooi!

Quick scan WOZ-waarde

In eerste instantie zullen wij door een quick-scan een inschatting maken of het indienen van bezwaar zinvol is. Voor deze scan hebben we het WOZ taxatieverslag van de woning nodig, op basis waarvan de WOZ-waarde tot stand is gekomen. Dit verslag is digitaal (met een DigiD code) op te vragen bij het digitale loket op de site van de gemeente of het samenwerkingsverband die de WOZ waarde van je woning heeft bepaald. Je kunt het taxatieverslag ook telefonisch opvragen. 

Indien nodig maken wij graag een afspraak voor een inpandige opname van je woning om het bezwaar tegen de WOZ-waarde van je woning eventueel aan te vullen met een taxatierapport. 

Zijn er verder specifieke aspecten waarom je denkt dat de WOZ waarde van je woning te hoog is?

Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de staat van onderhoud, afwerking, gedateerdheid, afmetingen, ligging, het gebruikte referentiemateriaal etc.

Waarom maken wij gratis WOZ bezwaar? 

 Bezwaar maken kost je niks. Als wij met succes voor jou bezwaar maken, profiteer jij van het belastingvoordeel en ontvangen wij een kostenvergoeding van de gemeente. Indien het bezwaar niet succesvol is, ontvangen wij geen vergoeding. Kortom, bezwaar maken is voor jou altijd gratis en kan je alleen maar geld besparen.

Om je bezwaar te kunnen opstarten ontvangen wij graag:

  • De getekende volmacht ()download hier
  • Beschikking/aanslagbiljet gemeentelijke belastingen
  • Het taxatieverslag van de woning (op te vragen bij het digitale loket op de site van de gemeente of het samenwerkingsverband welke de WOZ waarde van uw woning heeft bepaald)
  • Specifieke aspecten waarom je van mening bent dat de WOZ waarde te hoog is. 
  • Kopie van je identiteitsbewijs