Een nieuw alternatief om toch aan een woning te komen tijdens krapte op woningmarkt

Mutters Makelaars & Adviseurs biedt sinds kort woningzoekers een nieuwe dienst aan, Cirkl genaamd. Met deze dienst krijgen woningzoekers toegang tot extra woningaanbod dat nergens anders te koop staat. Het kantoor biedt hiermee een oplossing voor het tekort aan woningen en geeft woningzoekers weer perspectief op het vinden van een nieuwe woning.

Dat de woningmarkt op slot zit, is dagelijks te lezen in de media. Er zijn veel meer woningzoekers dan woningaanbieders. Makelaar Bart-Jan Mutters: “In de huidige markt zit iedereen op elkaar te wachten. Een zoeker gaat eerst kopen en pas daarna zijn eigen woning verkopen. Met onze nieuwe dienst draaien we de markt om.”

Nieuw initiatief woningmarkt 

Voor woningzoekers die ook wat te bieden hebben

Het platform Cirkl draait de markt om en begint bij de woningzoeker. Woningzoekers die zich aanmelden voor deze dienst, krijgen toegang tot het woningaanbod van mede-woningzoekers. Dat zijn woningen die nog nergens anders zichtbaar zijn. De voorwaarde om deze woningen te kunnen zien, is dat de zoeker ook zijn eigen woning binnen het platform aanbiedt. 

Meer woningen dan Funda

Het platform van Cirkl is een landelijk initiatief. Woningzoekers kunnen alleen toegang krijgen via een makelaar. In de markt zijn ruim 600.000 woningzoekers actief. Een groot deel daarvan is een zogenaamde ‘doorstromer’; iemand met een eigen koopwoning die door wil stromen naar een andere woning. Zodra een deel van deze woningzoekers mee gaan doen met Cirkl, en dus ook hun woning daar gaan aanbieden, kan het aanbod van woningen snel stijgen.

Alle woningzoekers zijn welkom

Sylvia van Zantvoort, mede-eigenaar van Mutters Makelaars & Adviseurs: “Mensen die als woningzoekers bij ons staan ingeschreven ontvangen een persoonlijke uitnodiging om deel te nemen. Uiteraard is iedere woningzoeker welkom om zich aan te melden ons kantoor om ook hun droomhuis via Cirkl te vinden”. Ook voor starters of mensen zonder koopwoning zijn er mogelijkheden zodra er voldoende aanbod binnen het Cirkl-platform beschikbaar is, de verwachting is dat dit rond de zomer zal zijn.

“De woningmarkt in onze regio kan met dit initiatief echt in beweging komen. Dat is hard nodig omdat er nog veel te weinig nieuw aanbod gebouwd wordt en we daar niet langer op kunnen wachten”, zegt Bart-Jan Mutters.

Aanmelden?

Dat kan hier