Hoe werkt de Subsidie voor Energiebesparing?

Vanaf 2 september is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor de energiebesparing van je eigen huis! Ideaal toch, minder betalen aan energielasten en je woningwaarde laten stijgen! Althans, zo lijkt het. De investering om dat te bereiken is vaak hoog, maar de overheid draagt vanaf 15 augustus een steentje bij. De subsidie loopt op tot circa 20% van de totale investering met een maximum van €10.000,-.

Welke energiemaatregelen moeten we toepassen?

In bijna elke woning kunnen zaken verbeteren op het gebied van energiebesparing. Maar het is per woning verschillend, want iedere woning heeft zijn eigen kenmerken. Zo is het van belang wat er al gedaan is, maar ook hoe de woning verder is uitgevoerd. Heb je bijvoorbeeld een geschilderde gevel, dan kan isolatie van de spouwmuur weer tot andere problemen leiden.Energiesubsidie

Ons kantoor denkt graag met jullie mee over de juiste oplossingen en energiemaatregelen. Zodoende wordt er optimaal gebruik gemaakt van de 'Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. In sommige lastige gevallen werken wij samen met onze partner Groenpand.

Aan welke eisen moet je voldoen om subsidie te krijgen?

  • Je bent eigenaar én bewoner van de woning,
  • De werkzaamheden voor de energiebesparing zijn ná 15-08-2019 gestart,
  • 2 of meer isolatiemaatregelen zoals;
  •       Dakisolatie
  •       Spouwmuurisolatie
  •       Gevelisolatie
  •       Vloerisolatie
  •       Bodemisolatie
  •       HR++ of Triple glas
  • Per onderdeel voldoe je aan de minimale isolatiewaarde.
  • Je hebt niet eerder SEEH subsidie
  • De maatregelen worden door een bedrijf uitgevoerd.

Meer informatie over alle regels vind je op de website van de RVO.

Hoe kan ik dat betalen?

Het is natuurlijk mooi om 20% subsidie te krijgen, maar de andere 80% moet ook nog betaald worden. De beste optie is om dit vanuit het spaargeld te doen. Het is een mooie investering en waarde vermeerdering van de woning.

Het verhogen van de hypotheek voor de verbouwing is ook een optie. Zeker als deze verbouwing wordt uitgevoerd ten behoeve van energiemaateregelen. Voor het bespreken van de mogelijkheden van het financieren van deze verbouwing nodigen we u graag uit voor een gesprek met onze partner Financieel Fit. In samenspraak met de makelaar/taxateur kan dan besloten worden wat de slimste maatregelen zijn.

Is het verstandig om te investeren?

Ja! Maar doe het wel verstandig! Win advies in bij een professional. Zoek meerdere partijen om je heen om te zorgen dat het uiteindelijke resultaat ook het gewenste resultaat is! Woningen met een lager energieverbruik (en dus lagere maandlasten) zijn over het algemeen meer in trek en verkoper beter. Want de lagere maandlasten zorgen vaak voor een hogere koopsom!

De trend is duidelijke, en ook de wens vanuit de overheid is steeds meer aanwezig. Houdt er rekening mee dat niet alle maatregelen goede maatregelen zijn. Begin met de maatregelen die het grootste effect hebben. Het isoleren van een dak kan soms wel 30% aan warmteverlies schelen, terwijl het plaatsen van dubbel glas vaak een veel kleiner effect heeft. Uiteindelijk moet er een goede mix gevonden tussen de drie-eenheid: investering <-> comfort <-> energielasten