Mutters Makelaardij zorgt voor extra exposure op 'de Funda voor monumenten'

Per 1 januari 2019 is Mutters Makelaardij lid van de Nationale Monumenten Organisatie (NMo). Het NMo biedt een forum voor specialisten op het gebied van monumenten in al haar vormen. Het NMo heeft eind 2018 het 'Nationaal Monumenten Portaal' gelanceerd, een verzamelplaats voor alle monumenten in Nederland. Het exclusieve netwerk geeft Mutters Makelaardij en haar opdrachtgevers de mogelijkheid kennis te delen, monumenten te promoten en een uniek label te voeren.

Extra aandacht en gericht publiek 

Het aankopen of verkopen van een monument (in welke vorm dan ook) is geen alledaagse bezigheid. Dit geldt in het algemeen voor het verkopen van een woning, maar bij een monument net even wat meer. Omdat Mutters Makelaardij zich al jaren specialiseert en bezighoudt met monumenten in de regio was de stap naar het 'Nationaal Monumenten Portaal' een logische stap. 

Sylvia van Zantvoort zegt: "De afgelopen jaren, sinds de woningmarkt weer op stoom is, zien wij een toegenomen interesse voor monumenten. Juist omdat de krapte in de woningmarkt toeneemt is de stap naar een monument vaak steeds dichterbij. Wij hebben de afgelopen jaren steeds meer monumenten voorbij zien trekken, maar de traditionele platforms geven maar weinig handvatten om deze unieke woningen extra uit te lichten."

Met de toegang tot het 'Nationaal Monumenten Portaal' kunnen wij onze opdrachtgevers nog beter van dienst zijn en krijgen we toegang tot een zeer gericht publiek.

Nationaal Monumenten Portaal

Volop kansen en mogelijkheden bij een monument

De regelgeving rondom monumenten is altijd van groot belang en weerhoudt mensen er vaak van om de stap naar een monument te zetten. "Juist het 'out-of-the-box' denken kan zorgen voor een creatieve en ideale oplossing. De regels zijn er om de belangrijke monumentale elementen in stand te houden, maar de laatste jaren is er steeds meer mogelijk. Er zijn volop technische ontwikkelingen om de juiste keuzes te maken bij een verbouwing of renovatie." zegt Bart-Jan Mutters

Rob Mutters vult aan: "Het is van groot belang om vanaf het begin samen te werken met de betrokken organisaties. Het Restauratiefonds is bijvoorbeeld een organisatie die eigenaren bijstaat bij het maken van de juiste keuzes bij verbouwingen, financieringen en andere vraagstukken. Een goede synergie tussen eigenaren met een passie, een goede aannemer en (lokale) overheid kan juist leiden tot bijzondere oplossingen en schitterende monumenten.

Er zijn ook betaalbare monumenten

Het klopt dat veel monumenten grote en statige panden zijn, maar er is meer. In Nederland staan in totaal al 62.000 rijksmonumenten. Daarnaast zijn er naar schatting zijn er nog ongeveer 41.000 gemeentelijke monumenten. Sylvia: "Dat betekent automatisch dat er ook altijd kleinere of betaalbare monumenten te vinden zijn. Vaak zijn er binnenstedelijk prachtige panden te vinden met een monumententstatus, perfect geschikt voor een gezin of stelletje."

Omtrent de financiën van een monument is het verstandig om een specialist in te schakelen. Er zijn volop mogelijkheden voor het krijgen van subsidie, bijdrages en andere voordelen. Juist deze hulp kan het aantrekkelijk maken om voor een monument te gaan!

Lees het blog over financieren van een monument 

Op dinsdag 18 december 2018 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel om de fiscale aftrek voor rijksmonumenteigenaren af te schaffen. Per 1 januari 2019 is, als alternatief voor die fiscale aftrek, een nieuwe en gunstige subsidieregeling van kracht. Ook zijn er nieuwe mogelijkheden voor het laagrentend financieren van de restauratie en onderhoud van uw rijksmonument. Hierover leest u alles in dit blog artikel op onze website: 'Nieuwe financieringsregelingen rijksmonument eigenaren'

Ervaring is key

Met onze jarenlange ervaring bij het verkopen en aankopen van monumenten kunnen wij en willen wij u graag van dienst zijn. Een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden bij 'uw' monumentenvraagstuk is altijd mogelijk. We denken graag met u mee om samen tot de beste oplossing te komen. Bart-Jan: "Het zijn vaak intensieve samenwerkingen met veel contactmomenten en soms is het een echte rollercoaster. Het geeft een gevoel van voldoening om aan het einde van een verkoop- of aankooptraject met de opdrachtgever terug te kijken en te concluderen dat het allemaal goed verlopen is."

Vrijblijvend contact opnemen 

Mutters Makelaardij Raadgever

In onze Raadgever treft u onder het kopje 'Monumenten' nog meer praktische informatie over monumenten! 

Naar de MM Raadgever