Snel zoeken

Actueel nieuws en informatie uit de woningmarkt

Lees hier de laatste berichten en blogs over de woningmarkt. Op deze pagina verzamelen we zo veel mogelijk informatie die interessant is voor jou als woningeigenaar, woning verkoper of woning koper.

Ministerie van Binnenlandse Zaken neemt maatregelen tegen wachttijden energielabel

Ministerie van Binnenlandse Zaken neemt maatregelen tegen wachttijden energielabel Sinds 1 januari 2021 kennen we een nieuw energielabel. Voor het aanvragen van dit energielabel komt een energieadviseur aan huis om de woning op te nemen, waarna je een uitgebreide rapportage ontvangt over de energieprestatie van de woning. Ook lees je in het nieuwe label welke stappen je kunt nemen om je huis verder te verduurzamen. Hiervoor hebben de afgelopen periode bijna 500 energieadviseurs hun vakbekwaamheid behaald.

Bod uitbrengen op een woning: wat is de beste strategie?

Bod uitbrengen op een woning: wat is de beste strategie? Een bod uitbrengen op een huis en benieuwd wat daarvoor de beste strategie is? Een bod doen op een huis is een spannend spel, tussen jou en de verkoper. Met een paar handige tips kun je een slim bod doen, waarmee je de kansen vergroot om je nieuwe droomwoning aan te kunnen kopen. Aan de hand van de onderstaande drie tips kun je een goed bepalen.