Hypotheekrente op laagste stand van het jaar

De kapitaalmarktrente is begin december flink gedaald. Dit is terug te zien in de gemiddelde hypotheekrentes, die door de daling van de gemiddelde 10 jaar hypotheekrente (met NHG) allemaal de laagste stand van 2017 bereikten.

De dalende kapitaalmarktrente is het gevolg van het feit dat Michael Flynn, voormalig veiligheidsadviseur van de president van de Verenigde Staten, bekende dat hij tegen de FBI heeft gelogen in het Rusland-onderzoek. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor Trump. Nadat de senaat akkoord ging met het belastinghervormingsplan van de president, eindigde de marktrente vrijdag op de laagste stand sinds begin maart.

Geldverstrekkers als ABN Amro, Aegon, ING en Rabobank verlaagden haar hypotheekrentes. Het  Woonfonds voegde extra tariefklassen toe voor de niet-NHG rentetarieven en volgt daarmee de trend. Het is echter gebruikelijk dat aanbieders de rentetarieven in december verhogen om het seizoen af te sluiten. Enkele kleinere geldverstrekkers deden dit vorige week al. Bij een aantal aanbieders kan vanaf deze week al een offerte aan worden gevraagd met de leennormen van 2018.

 

Meer weten over het aanvragen hypotheek

Neem contact met ons voor een vrijblijvende afspraak en we kunnen u wegwijs maken! Voor alles rondom het krijgen en aanvragen van een hypotheek maken wij gebruik van de kennis van onze gespecialiseerde partner De Hypotheekadviseur Leerdam

 

 

(Bron: VastgoedActueel)