Stille verkoop en toch op internet?

Mutters Makelaardij is sinds 1 mei partner van Stilleverkoop.nl

 

Stilleverkoop.nl is een site ontwikkeld met het doel het landelijk aanbod te tonen van woningen die bij de makelaars in stille verkoop staan.

Betekenis stille verkoop De naam zegt het al, de verkoop van de woning wordt niet aan de grote klok gehangen. Dus geen advertenties en/of een te koop bord in de tuin. Ook komt de woning niet op internet.
De woning krijgt bij stille verkoop alleen een omschrijving op de website zonder  adres. Een foto van de woning of omgeving is wel mogelijk. Daardoor is de woning niet altijd herkenbaar, maar geeft het wel een goede indruk van wat men kan verwachten.
Niemand ziet dus op internet foto’s van de woning en van de inrichting. Alleen degene die als kandidaat-koper, ook werkelijk interesse heeft, wordt nader geïnformeerd.

Verkopers
Verkopers kunnen verschillende redenen hebben voor een stille verkoop. Zo vindt niet iedereen het prettig om hun woning ‘te koop’ te hebben staan. Mogelijk wil men alleen onder bepaalde voorwaarden verkopen. Verder kan het zijn dat een verkoper de woning op lange(re) termijn aanbiedt en vast de mogelijkheden voor verkoop wil verkennen zonder dat het huis openbaar te koop staat. De makelaar geeft daarom de woning alleen door aan de in zijn netwerk bekend zijnde potentiële kopers. Dus alleen echt geïnteresseerde mensen komen over de vloer. Daarnaast zien anderen niet dat de woning te koop staat en hoe lang.

Internet.
Waarom nu toch op internet. Verkopers die hun woning in stille verkoop hebben gegeven aan de makelaar, willen natuurlijk wel hun woning verkopen.  De plaatselijke makelaar kent de lokale markt als geen ander. Vaak weet hij of zij al in een vroeg stadium dat er mensen zijn die een woning willen kopen.
De makelaar heeft dus wel de woning in de portefeuille en heeft ook verkoopdocumentatie beschikbaar, maar biedt de woning bewust niet aan op internet en plaatst ook geen bord in de tuin of aan de gevel. Wel wordt de woning geplaatst op de eigen site van de makelaar, waarbij het toch onder de aandacht komt van de mensen uit de regio. Om het nu ook onder de aandacht te brengen van gegadigden buiten de regio, is door Makelaars Stille Verkoop de site stilleverkoop.nl ontwikkeld.

Landelijk aanbod
Bij stilleverkoop.nl wordt dus evenals op de site van de verkopend makelaar alleen de plaatsnaam, een omschrijving en prijsindicatie van de woning vermeld..