1 maart 2018 | Nieuws, Verbouwen, Woningmarkt

Woningtips tegen de kou!

Of u nou in een woning uit de 18e eeuw woont of ineen 2 kapper uit 2000 woont, dat het binnenhuis kouder wordt, zal u niet ontgaan zijn. Daarom hebben wij 4 tips op een rij gezet om de kou tegen te gaan en uw woning warmer te krijgen (zonder meer te hoeven stoken)!

Tocht
In ieder oud huis zijn er tocht hotspots te vinden, waar de verwarming het tegen op moet nemen. In veel woningen is dat de voor of achterdeur. Een simpele tochtstrip van de bouwmarkt doet wonderen. En andere leuk alternatief is een tochtrol, deze zijn met verschillende patronen en teksten te verkrijgen. Let op dat u uw huis wel goed ventileert om gezond te blijven wonen, door bijvoorbeeld elke dag het raam even open te zetten als u toch het huis aan het schoonmaken bent. Daar raakt u vanzelf opgewarmd van 😉

Enkel glas
Enkele beglazing kan veel kou naar binnen overbrengen. Veel mensen houden de gordijnen hierdoor gesloten, maar daar zit u niet altijd op te wachten. Een goede oplossing is bijvoorbeeld het plaatsen van vitrage of objecten voor de ramen te zetten zoals planten of decoratie. De meest lucratieve oplossing is natuurlijk om het enkel glas te vervangen, het liefst met HR++ glas,  hier heeft u ook in de zomer profijt van omdat het ook de warmte deels tegenhoud.

Isolatie (radiatorfolie)
Radiatorfolie is een stuk folie dat u achter uw verwarming kunt plaatsen, waardoor de warmte niet direct door de muur naar buiten gaat, maar meer uw huis inkomt. Erg fijn om te hebben in deze dagen – de stralingswarmte van de verwarming kaatst zo tegen de folie terug de kamer in, waardoor u het snel warmer zult hebben. Radiatorfolie is beschikbaar bij de bouwmarkt en kost u over het algemeen niet meer dan €20,-. 

CV-ketel
Het is belangrijk om uw CV-ketel ieder jaar na te laten kijken door een monteur. Deze persoon kan zien of de ketel nog wel de juiste warmte afgeeft en kan u ook helpen om sommige verwarmingen te ontluchten. Stoffige verwarmingsradiatoren kunnen minder goed de warmte verspreiden. Kijk dus eens goed wanneer de laatste controle is geweest en maak anders direct een afspraak. Zo weet u zeker dat alles naar behoren werkt en er geen onnodige stookkosten gemaakt worden.

Terug naar het overzicht