Stadspodium GO start 2014 spectaculair.

Stadspodium GO heeft vrijdag 3 januari haar tweede filmvoorstelling. In de theaterzaal draait om 20:15 uur de meest succesvolle Europese film van het afgelopen jaar: 'Amour'.


Amour gaat over een ouder Frans echtpaar: de gepensioneerde muziekleraren Georges en Anne, woonachtig in Parijs. Als Anne een ernstig herseninfarct krijgt en aan één zijde verlamd raakt, geeft zij aan nooit meer opgenomen te willen worden in een ziekenhuis. Georges besluit de verzorging op zich te nemen en verzorgt Anne met veel liefde en passie.

In de loop van de tijd wordt voor beiden hun leefgebied steeds meer beperkt tot hun Parijse appartement, wat extra spanningen in de relatie brengt. Ook de relatie met hun enige dochter, die buiten Parijs woont, wordt er niet beter op omdat zij het niet eens met het besluit van Anne om niet opgenomen te willen worden in een ziekenhuis.

Regisseur Michael Haneke weet samen met de topcrew van dit actuele onderwerp een sfeervolle en indringende film te creëren, met een bijzondere afloop. Amour is onderscheiden met een Gouden Palm in Cannes, met en Oscar in de V.S. voor de beste buitenlandse film en de cast sleepte niet minder dan 25 internationale filmprijzen in de wacht.

Entree: 7,50 euro. Reserveren: info@go-leerdam.nl of vanaf 19:15 uur verkrijgbaar aan de zaal.