Woning uitbouwen? We geven 8 tips voor een duurzame aanbouw!

Gaat u uw huis uitbreiden met een aanbouw? Daar komt heel wat bij kijken. Houd in uw verbouwplan rekening met het verdwijnen van de cv-ketel op aardgas. Zo voorkomt u dubbel werk en onnodige kosten.

Een aanbouw is een ingrijpende verbouwing, die kansen biedt om de isolatie van uw woning te verbeteren en uw verwarming geschikt te maken voor wonen zonder aardgas. Het is slim uw eigen wensen goed op een rijtje te hebben, voordat u met uw aannemer of architect in gesprek gaat. Wij helpen u graag op weg!

8 tips voor een duurzame aanbouw

  1. Kies voor zeer goede isolatie van dak en gevel van de aanbouw. U wint aan comfort in uw aanbouw, en het bespaart energie.
  2. Ga voor triple glas in isolerende kozijnen. Dat isoleert 25% beter dan HR++ glas in gewone kozijnen.
  3. Leg in de aanbouw vloerverwarming aan, en isoleer de vloer zeer goed (Rc = 5).  Overweeg om dit ook in de rest van de woonkamer te doen. Vloerverwarming is ideaal voor een warmtepomp.
  4. Bekijk of u in het ontwerp van de aanbouw een ketelruimte kunt creëren voor een (toekomstige) warmtepomp.
  5. Zorg met ramen en koepels voor genoeg daglicht. Daglicht is prettig en u hebt dan minder lampen nodig, dat scheelt stroom. Koop armaturen die geschikt zijn voor ledlampen.
  6. Neem in het verbouwplan ook energiezuinige ventilatie mee. Goede ventilatie is noodzakelijk voor een gezonde lucht in huis.
  7. Gaat u tegelijk met de aanbouw ook de keuken veranderen? Neem geen gaskookplaat, maar kies een inductiekookplaat.
  8. Denk bij het ontwerp van het dak van de aanbouw na of u op een mooie manier zonnepanelen of een zonneboiler kunt inpassen.

Meer weten over verduurzaming?

Neem vrijblijvend contact met ons op