Snel zoeken

Actueel nieuws en informatie uit de woningmarkt

Lees hier de laatste berichten en blogs over de woningmarkt. Op deze pagina verzamelen we zo veel mogelijk informatie die interessant is voor jou als woningeigenaar, woning verkoper of woning koper.

Verstandig bieden in een gekke markt

Verstandig bieden in een gekke markt Inmiddels is het eerder regel dan uitzondering: bieden boven de vraagprijs. In deze krappe woningmarkt staan huizen inmiddels te koop voor een vanaf prijs en wordt inmiddels in 60 procent van de gevallen de vraagprijs van de woning overboden. Dat is voor veel kopers helemaal niet gunstig, omdat je vaak geen idee hebt hoeveel je moet overbieden om ook maar enigszins kans te maken op de woning. Daarnaast brengt overbieden ook financiële risico’s met zich mee.

Huis kopen wil niet lukken – Welke eisen kan ik bijstellen?

Huis kopen wil niet lukken – Welke eisen kan ik bijstellen? Als het kopen van een huis niet lukt, kun je eerst afzien van het kopen. Het nadeel van het uitstellen is dat je steeds meer moet betalen voor een huis door de stijgende huizenprijzen. Door het bijstellen van jouw wensen kan het kopen mogelijk toch lukken. Let wel op welke woonwensen je doorstreept. Je moet er later geen spijt van krijgen. Welke eisen aan een koopwoning kun je laten varen?